Politiikkasuositus: Suomen ilmastotavoitteita ei saavuteta ilman vaikuttavia metsäsektorin ohjauskeinoja - Peltoniemi, Mikko; Lintunen, Jussi; Haltia, Emmi; Hyyrynen, Matti; Leppänen, Jussi; Viitala, Esa-Jussi; Assmuth, Aino; Huttunen, Suvi; Pohjola, Johanna; Arola, Terhi; Lonkila, Annika; Pitzén, Samuli; et al. (Luonnonvarakeskus, 2023)
Metsiä koskevassa nykyisessä ohjausjärjestelmässä ja metsänhoidon käytännöissä korostuvat puuntuotannolliset tavoitteet. Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi metsien käyttöä pitäisi ohjata ilmastoystävällisemmäksi ja uusia ohjauskeinoja tulisi saada käyttöön nopeasti.
Keywords: metsänhoito; hiilen kierto; ilmastopolitiikka