Erikoiskasvit maiseman monipuolistajina - Kaiponen, Heidi; Keskitalo, Marjo (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Erikoiskasveilla on paikkansa maiseman monipuolistajina tilojen erikoistumisen myötä köyhtyneessä viljelykasvivalikoimassa. Pellava, morsinko ja kumina ovat vanhoja hyötykasveja, joiden viljelyä pidetään maisemaa rikastuttavana erityisesti kauniin kukinnan vuoksi.
Keywords: Ka; kasvit; erikoiskasvit; pellavat; kumina; maisema; maatalousmaisema; monimuotoisuus; luonnonkasvit; peltokasvit