Hukkakaura taimettuu sopivissa oloissa - Jalli, Heikki (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Hukkakaura on yksivuotinen rikkaheinä, jonka siemen itää ja orastuu hitaasti mutta varmasti, kun olosuhteet ovat sopivat ja itämiskypsyys saavutettu. Ensin kehittyy voimakas juuristo, jonka turvin hukkakaura myöhemmin kasvaa nopeasti viljakasvustoa korkeammaksi. Taimettuminen ja taimettumisrytmi vaihtelevat vuosittain.
Keywords: Ta; Ka; hukkakaura; itäminen; taimettuminen; yksivuotiset rikkakasvit