Kotimainen tuotanto korvaamaan tuontivalkuaista - Pärssinen, Pertti (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Kotimainen valkuaistuotanto kattaa ainoastaan runsaat 15 prosenttia kotieläintuotantomme täydennysvalkuaistarpeesta. MTT:n laskelmien mukaan tuontisoijavalkuainen pystyttäisiin tulevaisuudessa korvaamaan teoriassa kokonaan kotimaisella valkuaisella. Kasvinjalostuksella on tärkeä rooli tavoitteeseen pääsemisessä. Nyt keskitytään herneen ja härkäpavun satoisuuden lisäämiseen.
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; valkuaiskasvit; rehut; valkuaisrehut; herne; härkäpapu