Kauran ytimestä löytyy öljyä - Saastamoinen, Marketta; Hietaniemi, Veli; Eurola, Merja; Kontturi, Markku; Rantanen, Olli; Tuuri, Hannu; Niskanen, Markku; Kangas, Arjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Kaura sisältää hyvälaatuista öljyä enemmän kuin muut viljat. Öljy lisää kauran energia-arvoa, mutta terveysvaikutteisissa elintarvikkeissa öljyä toivotaan kuitenkin olevan vähän. Öljyn määrä vaihtelee lajikkeittain - Roopesta sitä löytyy vähän ja Belindasta runsaasti.
Keywords: Ka; kaura; Avena sativa; koostumus