Kuivattujen eläinperäisten raaka-aineiden sulavuus sinikettujen rehussa - Nenonen, Nita; Sepponen, Juhani; Rekilä, Teppo (fi, 2004)
Kuivattujen höyhen-, lihaluu- ja lihajauhojen laatu ja sulavuus on vaihdellut voimakkaasti, minkä vuoksi tuotteiden soveltuvuus turkiseläimille on selvitettävä ennen niiden käyttöä rehun raaka-aineina. Kuivattujen animaalisten raaka-aineiden sulavuudet ovat vaihtelevia riippuen tuhkapitoisuudesta sekä raaka-aineen kuivausprosessista. Lihaluujauhossa ja höyhenjauhossa aminohappokoostumus on puutteellinen ja valkuaisen sulavuus voi olla heikko. Jos valkuaisen sulavuus on alhainen niin käyttö on kuitenkin mahdollista, mikäli muilla raaka-aineilla varmistetaan riittävä aminohappojen saanti. Höyhenjauho sisältää runsaasti kystiiniä, jota tarvitaan karvankasvuun. Runsaasti tuhkaa sisältäviä raaka-aineita -etenkin lihaluujauhoa- käytettäessä rehunkulutus voi lisääntyä.
Keywords: Ko; sinikettu; turkiseläimet; rehut; ruokinta