Kuinka muokkaan turvemaan? - Huhta, Harri (Maaseudun Tulevaisuus, 1995)
Viljanviljelyssä oleva turvemaa voidaan muokata ainakin muutaman vuoden pelkällä sänkimuokkauksella. Kelajyrsin osoittautui kokeessa hiukan lautasäestä ja lapiorullaäestä paremmaksi. Satoa saatiin noin 90 % kynnetyn pellon sadosta. Kun pelto kynnettiin, ei edeltävästä sänkimuokkauksesta ollut hyötyä. Kevätkyntö on hyvä vaihtoehto.
Keywords: ka; muokkaus; turvemaat; sänkimuokkaus; kyntöaika; kyntösyvyys; juolavehnä