Suomalainen maatiaiskana: tyrnävänkanta - Tuunainen, Petra; Granat, Taru (Luonnonvarakeskus, 2025)
Tyrnävänkannan kanat ovat vilkkaita ja reippaita, ja ne ovat luonnostaan kesyjä. Ne antavat käsitellä itseään helposti, ja kesyimmät yksilöt tulevat mielellään oma-aloitteisesti syliin tai olkapäälle istumaan. Kukot pitävät kanoistaan hyvää huolta, ja suhtautuvat pääsääntöisesti ihmiseen rauhallisen luottavaisesti. Kuitenkin joskus aggressiivisiakin kukkoja esiintyy. Tyrnäväläiset toimivat hyvin keskenään parvessa, ja kun olosuhteet ovat kunnossa, häiriökäyttäytymistä ei ilmene, vaan hoitajan on hauska seurailla kanojen puuhia ja seurustella niitten kanssa. Lentotaito on hyvä, joten ulkotarha on syytä kattaa. Halutessaan ne pyrähtävät pihapiirin matalimpien rakennusten katoille tai katon yli.
Keywords: suomalainen maatiaiskana; maatiaisrodut; maatiaiskana; maatiaiskanan säilytysohjelma