Kruunu, Zebra ja Anniina ovat yleisimmät kevätvehnät - Salo, Yrjö; Erlund, Patrik (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Satoisuus, kasvuaika, korrenlujuus, sakoluku ja valkuaispitoisuus ovat tärkeitä kevätvehnälajikkeiden ominaisuuksia. Lajikkeita on paljon ja uusia tulee jatkuvasti lajikelistalle. Virallisten lajikekokeiden tulokset kertovat lajikkeiden ominaisuuksista. Viljelijä voi valita eri alueille ja eri käyttötarkoituksiin sopivan lajikkeen.
Keywords: Ka; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; vehnä; kevätvehnä; viljakasvit; viljely; sato; vertailu; koeleivonta; leipominen; kasvuaika; sakoluku; leipävilja