Hevostarhojen fosforit ja mikrobit kuriin - Uusi-Kämppä, Jaana; Närvänen, Aaro; Jansson, Helena; Jansson, Håkan (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Hevostalous lisääntyy Suomessa nopeasti. Hevostarhoista ja niiden ympäristövaikutuksista on silti vähän tutkimustietoa. Hevostarhojen pintavalumassa voi olla runsaasti fosforia ja ulostemikrobeja, mikä kuormittaa vesistöjä. Niinpä tarhojen suunnittelu ja rakentaminen sekä valumavesien käsittely on tärkeää erityisesti taajama- ja ranta-alueilla sekä talousvesikaivojen läheisyydessä.
Keywords: Ko; hevoset; jaloittelutarhat; laitumet; aitaukset; fosfori; vesistöt; rehevöityminen; ympäristönsuojelu; päästöt; valunta; pintavalunta