Fosfori kuriin luonnonlaitumilla - Virkajärvi, Perttu; Saarijärvi, Kirsi (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Vasikoiden lisäväkirehut eivät rehevöitä luonnonlaitumia, vaan avainasemassa ovat laidunkivennäiset. Mahdollisuuksien mukaan luonnonlaitumilla kannattaa siirtyä käyttämään vähäfosforista kivennäistä ja tarjota niitä vain tarpeen mukaan. Lisäksi katetut ruokintapaikat vähentävät kivennäisten hävikkiä.
Keywords: Ys; nautakarja; vasikat; ruokinta; fosfori; lannoitus; laitumet; luonnonlaitumet; kivennäisaineet; päästöt; ravinteet; emolehmät; monimuotoisuus