Tuloksia varhaisvieroituskokeesta - Suomi, Kaija; Kaipia-Hyväri, Päivi (fi, 1992)
Kolmen peräkkäisen porsimiskauden tulokset osoittivat, että varhaisvieroituksella (3 vk) saatiin säästöä nimenomaan emakoiden rehukustannuksissa ja 0.14 pahnuetta vuodessa emakkoa kohti enemmän kuin tavanomaisella vieroituksella viiden viikon iässä. Laskelmasta puuttuvat kokonaan varhaisvieroitusosaston rakentamis- ja käyttökustannukset, samoin mahdolliset karsinamuutosjärjestelyt. Laskelma onkin suuntaa-antava. Tulos saattaa vaihdella tilakohtaisesti riippuen rakenteista, hoidosta ym.
Keywords: porsaat, varhaisvieroitus