Politiikkasuositus: Ilmastonmuutos haastaa metsätalouden vesiensuojelun - Pouta, Eija; Salmivaara, Aura; Soini, Katriina; Ukonmaanaho, Liisa; Juvonen, Jaakko; Tuomenvirta, Heikki (Luonnonvarakeskus (Luke), 2023)
Ilmastonmuutos haastaa metsätalouden nykyistä tehokkaampaan vesiensuojeluun. Erityisesti turvemailla jatkuvapeitteisellä metsänkasvatuksella voidaan vähentää ojitustarvetta ja myös kiintoaine- ja ravinnehuuhtoumia. Käytäntöjen muuttuminen edellyttää kokemusten jakamista ja yhteistyötä.
Keywords: ilmastonmuutokset; vesiensuojelu; metsätalous