Hevosenlannan käsittely Suomessa : Tulokset lannankäsittelykyselystä talleille - Luostarinen, Sari; Grönroos, Juha; Saastamoinen, Markku (Luonnonvarakeskus, 2017)
Tässä raportissa esitellään keskimääräiset hevosenlannan käsittelyn toimet suomalaisilla talleilla koko lannankäsittelyketjussa eläinsuojasta lannan hyödyntämiseen. Tieto perustuu vuoden 2014 keväällä talleille tehdyn lannankäsittelykyselyn vastauksiin. Kysely toteutettiin vanhan Nitraattiasetuksen (931/2000)) vähimmäislantalatilavuuksien päivittämisen tueksi yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen (Luke), Suomen ympäristökeskuksen (SYKE), hevosalan (Suomen Hippos, Suomen ratsastajainliitto ry, Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry) sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n kesken. Kyselyn rahoitti ympäristöministeriö.
Keywords: hevosenlanta; kuivikelanta; kuivikepohjalanta; lannankäsittely; lanta