Minttututkimus Suomessa. Minttuseminaari Jokioinen 8.12.1999 - Salo, Riitta (toim.) (Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
Tämä Suomen minttututkimusta käsittelevä esitelmäjulkaisu on melko harvinainen Suomen yrttitutkimuksen historiassa. Julkaisussa käsitellään yhden yrttikasvilajin eli mintun osalta 15 vuoden aikana tehdyt tutkimukset ja niiden tulokset. Minttututkimukseen on vaikuttanut kaksi keskeistä asiaa. Ensinnäkin on täytynyt selvittää, miten monet tekijät vaikuttavat uuden viljelykasvin viljelytekniikkaan erityisesti Suomen olosuhteissa. Toisaalta tutkimuksessa on korostunut minttulajien suosio ja merkitys Suomessa. Mintut ovat kiinnostaneet niin tutkijoita kuin asiantuntijoitakin. Tämä minttujulkaisu esittelee lähes kokonaan mintun tuotantoprosessin. Sen lähtökohtana ovat kasvin laatuvaatimukset, lajikevalikoima sekä lisäystekniikka, tuotannon koneellistaminen, jatkojalostus ja lopulta lopputuotteet. Aiheita ovat mm. Johdanto minttututkimukseen Minttujen laatuvaatimukset Minttukasvien lisäys ja viljelytekniikka Minttukasvien jatkojalostus
Keywords: Pu; mintut; Mentha; yrtit; haihtuvat öljyt; maustekasvit; laatu; lajit; lajikkeet; sato; istutustiheys; jatkojalostus; viljelytekniikka; kasvien lisäys; mints; Mentha; essential oil; plant production; herbs