Siemenenkin terveys on tärkeää - Palmujoki, Hanna (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Vain terveestä kylvösiemenestä voidaan odottaa hyvää ja laadukasta satoa. Kunnon sadon varmistamiseksi kannattaa tarkastuttaa siemenen terveys lähettämällä näyte Kasvintuotannon tarkastuskeskuksen siementarkastusosastolle. Toki kasvitaudit uhkaavat myös maasta ja ilmasta käsin, mutta niitä yleensä voidaan torjua vielä kasvukauden kuluessa.
Keywords: kylvösiemen; laatu; sato; kasvitaudit