Luke
 

Hydrolysis of alpha-s2-casein in solution by chymosin, plasmin, trypsin, and Lactobacillus-proteinases

Agricultural Research Centre of Finland, The Scientific Agricultural Society of Finland, The Finnish Society of Dairy Science|Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1993
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tässä tutkimuksessa selvitettiin alphas2-kaseiinin entsymaattista hydrolyysiä eristämällä ja identifioimalla vapautuvia peptidejä. Entsyymeinä käytettiin kymosiinia, plasmiinia, trypsiiniä sekä kolmesta Lactobacillus helveticus- ja yhdeksästä Lactobacillus casei-kannasta eristettyä preparaattia. Kymosiinilla oli heikko proteolyyttinen aktiivisuus hydrolysoida käytettyä substraattia. Plasmiini vapautti käytetyissä olosuhteissa lukuisia peptidejä. Suurin osa identifioiduista fragmenteista vapautui C-terminaalista. Trypsiini hydrolysoi useita as2-kaseiinin sidoksia. Peptidejä vapautui lähes koko aminohappoketjun matkalta. Trypsiinin vaikutus kohdistui arginiinin ja lysiinin karboksyylipäihin. Laktobasillien proteolyyttinen vaikutus oli vähäistä.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

2

Numero

2

Sivut

Sivut

133-139

ISSN

0789-600X

DOI