Politiikkasuositus: Ilmasto- ja ympäristökestävän ruokajärjestelmän kehittämiseen lisää tulevaisuusajattelua ja -tekoja
Latvala, Terhi; Karhula, Timo; Kirveennummi, Anna; Mäkelä, Johanna; Saarimaa, Riikka; Salmivaara, Laura; Silfver, Mia; Niva, Mari (2025)
Latvala, Terhi
Karhula, Timo
Kirveennummi, Anna
Mäkelä, Johanna
Saarimaa, Riikka
Salmivaara, Laura
Silfver, Mia
Niva, Mari
Julkaisusarja
Policy brief
Numero
3/2025
Sivut
8 s.
Luonnonvarakeskus
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-419-042-8
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-419-042-8
Tiivistelmä
Ruoan tuotannon ja kulutuksen ilmasto- ja ympäristökestävyyden parantamiseksi tarvitaan uudenlaista ajattelua, selkeää ja tulevaisuussuuntautunutta poliittista ohjausta, eri toimijoiden aktiivisia toimia ja yhteisen suunnan rakentamista. Näiden kehittämistä ja käyttöönottoa edistää tieto siitä, millainen ohjaus ja toimet ovat ruoan tuottajien ja kuluttajien näkökulmasta kannatettavia. Tieto antaa mahdollisuuksia myös kehittää keinoja poliittisen ohjauksen hyväksyttävyyden parantamiseksi, jotta toimia voidaan ottaa tehokkaasti käyttöön. Ilmasto- ja ympäristökestävän ruokajärjestelmän kehittämiseksi on välttämätöntä käydä laajaa ja osallistavaa keskustelua ruokatuotannon tulevaisuuksista sekä kestävyystoimista ja niiden vaikutuksista. Ruokatulevaisuutta voidaan hahmottaa hyödyntämällä tulevaisuustyökaluja, jotka auttavat eri toimijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan kestäviä ratkaisuja ruokajärjestelmän kehittämiseksi.
Collections
- Julkaisut [87107]