The biotechnology of lactic acid bacteria with emphasis on applications in food safety and human health
Daly, Charles; Davis, Ruth (1998)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Daly, Charles
Davis, Ruth
Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland
Volyymi
7
Numero
2
Sivut
251-265
Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1998
Tiivistelmä
Ruoka-aineiden käyttäminen maitohappobakteerien avulla on yksi vanhimmista säilöntämenetelmistä. Näiden teollisuustuotannossakin merkittävien maitohappobakteerien geneettisten ja fysiologisten ominaisuuksien tutkimuksessa on viime vuosina edistytty merkittävästi. Yksi maitohappobakteerien tärkeä ominaisuus on niiden kyky tuottaa mikrobeille vastustuskykyisiä yhdisteitä. Mikrobeille vastustuskykyiset yhdisteet kiinnostavat aiempaa enemmän, koska niitä voidaan käyttää elintarviketeollisuudessa kemiallisten säilöntäaineiden sijaan. Kuluttajat ovat yhä enemmän tietoisia ruoan ja terveyden välisestä yhteydestä. Viime aikaiset tutkimustulokset tukevat oletuksia, joiden mukaan maitohappobakteereilla on probioottisia, terveyttä edistäviä, ominaisuuksia. Lisäksi tällä hetkellä selvitetään eräiden maitohappobakteerien kykyä toimia suun kautta nautittavien rokotteiden elävinä kuljetusvektoreina.