Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Contribution of livestock to food production in developing countries

Fitzhugh, Hank (1998)

 

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.


Fitzhugh, Hank

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
7

Numero
2

Sivut
197-206


Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1998
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Maailman maataloustuotteiden kaupan arvosta 40 % koostuu kotieläintuotteista - lihasta, maidosta, munista ja eläinkuiduista. Kotieläintuotteiden sisältämät välttämättömät aminohapot, vitamiinit ja hivenaineet ovat ravitsemuksellisesti tasapainoisen aterian perusta. Lisäksi viljelytekniset toimenpiteet, kuten kotieläinten käyttö vetojuhtina ja lannan käyttö lannoitteena, lisäävät satoa varsinkin kehitysmaissa. Näin saatu suurempi sato taas osaltaan edesauttaa kehitysmaiden ruoantuotantoa. Kotieläintuotteista saadun energian ja valkuaisen suhteellinen osuus ravinnon energiasta ja valkuaisesta on teollisuusmaissa keskimäärin kaksinkertainen kehitysmaihin verrattuna. Väestönkasvu, käytettävissä olevien tulojen kasvu ja väestön muutto kaupunkeihin lisäävät kotieläintuotteiden kysyntää kehitysmaissa. Niinpä viimeisen vuosikymmenen aikana kotieläintuotteiden kulutus on jyrkästi lisääntynyt kehitysmaissa, mutta sen sijaan hieman vähentynyt teollisuusmaissa, joissa jo nyt kulutetaan paljon kotieläintuotteita. Lisääntynyt kulutus kehitysmaissa lisää tuottajien tuloja, mutta samalla saastuminen, eroosio, liikalaiduntaminen ja metsien hakkuut rasittavat ympäristöä. Tutkijoiden ja tutkimuslaitosten kansainvälisellä yhteistyöllä voidaan varmistaa, että kehitysmaiden lisääntyvään kotieläintuotteiden kysyntään vastataan taloudellisesti kannattavalla ja ympäristön huomioon ottavalla tavalla.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus