Haku
Viitteet 1-5 / 5
Kasvu- ja sadonkorjuuolojen vaikutus avomaanvihannesten varastokestävyyteen : kirjallisuuskatsaus
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1996)
Vihannesten varastohävikin tärkeimmät aiheuttajat ovat hengitys, veden haihdunta, tuotteen koostumuksen muuttuminen, versojen ja juurten kasvu, fysiologiset vioitukset, varastotaudit ja etyleenivioitukset. Eri tekijöiden ...
Porkkanan, kaalien ja sipulin CA- ja MA-varastointi
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1996)
Kasvisten varastoinnin aikana tärkeimpiä laatua alentavia tekijöitä on soluhengitys. Soluhengityksen hidastaminen yleensä parantaa kasvisten säilyvyyttä. Oikean varastointilämpötilan ohella kasvista ympäröivän kaasutilan ...
Ryvässipulin viljely ja varastointi
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1996)
Vuosina 1991-1994 Maatalouden tutkimuskeskuksen Lapin tutkimusasemalla Rovaniemellä tutkittiin istutustiheyden ja istukaskoon vaikutusta ryvässipulin satoon sekä varastointilämpötilan vaikutusta sipulien säilyvyyteen ja ...
Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät : tutkimusohjelman loppuraportti
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Tässä loppuraportissa esitetään Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät -tutkimusohjelman keskeiset tulokset. Tutkimusohjelman tavoitteena oli tuottaa uutta tietoa, jolla avomaanvihannesten laatua voidaan parantaa ja ...
Viljelytoimien vaikutus varastoitavan porkkanan, sipulin ja keräkaalin satoon ja laatuun
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Varastovihannesten laadun kehittäminen ja hävikin minimointi -tutkimushankkeen tavoitteina oli selvittää, mitkä viljelytekijät vaikuttavat varastoidun sadon laatuun ja miten varastohävikkiä voidaan pienentää. Erityisesti ...