Ruostetta ja ruttopainetta - kasvitaudit 2001 - Markkula, Irmeli (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Sateinen ja viileä kesäkuu sekä ankara helle heinäkuussa stressasivat viljoja. Fusarium-sienten aiheuttama tyvitauti haurastutti yleisesti kauran ja muiden viljojen tyviä sekä kaatoi korsia. Vehnänhärmä puolestaan täplitti lehtiä jo varhaisessa orasvaiheessa. Lisäksi perunarutto piti viljelijät tarkkoina koko kasvukauden ajan.
Keywords: Ka; kasvitaudit; sienitaudit; tyvitauti; vehnänhärmä; perunarutto; talvehtiminen