Talvet muuttuvat - kotimaisten nurmilajikkeiden tarve ei vähene - Nissinen, Oiva (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Tuottoisan ja kestävän lajikkeen varaan rakentuva nurmirehuntuotanto on kannattavan karjatalouden kulmakivi. Menestyvä nurmikasvilajike ei kuitenkaan synny käden käänteessä. Kun ilmaston lämpeneminen tuo tullessaan entistä epävakaammat talvet, tulevaisuuden lajikkeiden tekeminen on aloitettava jo nyt.
Keywords: Ka; lajikkeet; kasvilajit; kasvinjalostus; nurmiheinät; timotei; nurminata; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kasvitaudit; kestävyys