Uusia tauteja ja tuholaisia tulee lämmön mukana - Vuorela, Heikki (toim.) (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Perunan tuholainen koloradonkuoriainen ei ole pystynyt lisääntymään Suomen nykyoloissa, mutta jo lähivuosina asian ennustetaan olevan toisin. Kartta kuvaa arvioitua lisääntymismahdollisuutta, eikä ole sellaisenaan levinneisyysennuste.
Keywords: Ta; ilmastonmuutokset; tuhoeläimet; kasvitaudit; kasvinsuojelu; Tiilikkala