Kasvinravinteet tarpeen luomuviljelyssäkin - Seuri, Pentti (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Luomuviljelyn kasvinravinteista vallitsee varsin ristiriitaisia käsityksiä. Toisaalta pelätään kasvien kärsivän ravinteiden puutteesta, erityisesti typen ja fosforin osalta; toisaalta arvellaan luomuviljelyn ympäristöhyötyjen olevan kyseenalaisia runsaan eloperäisen typpilannoituksen ja siihen liittyvän huuhtoutumisriskin myötä.
Keywords: Ka; Ys; luonnonmukainen maataloustuotanto; ravinteet; kasvinravinteet; tase; typpi; fosfori; huuhtouma; karjanlanta; kierrätys