Innovaatioista elintarvikkeiksi - tutkimuksen haasteet lähivuosina - Ryhänen, Eeva-Liisa (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Elintarviketalouteen vaikuttavat kehitystrendit, kuten kansainvälistyminen, teknologian kehitys ja kuluttajan muuttuvat tarpeet, ohjaavat tulevina vuosina elintarviketutkimusta ja -tuotekehitystä. Tulevaisuudessa peruselintarvikkeiden ohella yhä merkittävämmän roolin muodostavat erilaistetut elintarvikkeet, kuten luomutuotteet, funktionaaliset elintarvikkeet ja uuselintarvikkeet. Tutkimusinnovaatioiden tietä tuotteiksi ja markkinoille tulee tukea yhteisvoimin julkisen sektorin että yritysten toimesta.
Keywords: Re; elintarviketuotanto; jatkojalostus; elintarvikkeet; luomutuotteet; kulutus; ruoka; ruoat; elintarvikepolitiikka; tulevaisuus; kehitys; tutkimus