Kasvitaudit ja tuholaiset pysyivät kurissa kesällä 2005 - Markkula, Irmeli (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Kasvukausi 2005 ei ollut kasvitautien ja tuholaisten kannalta viljelijöille erityisen vaikea. Viljojen lehtilaikkutaudit lähtivät hyvin alkuun sateisena ja viileänä alkukesänä, mutta heinäkuun helteet rauhoittivat tilanteen. Yleistä tuomikirvojen torjuntatarvetta ei ollut, eikä pihlajanmarjakoitakaan tarvinnut torjua. Kahukärpäsiä ja viirukaskaita sen sijaan jäi jonkun verran pyydyksiin keväällä.
Keywords: Ta; kasvitaudit; torjunta; tuhoeläimet; tuhohyönteiset