Kypsennetty ohra maistuu vasikoille - Jansson, Susanna (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Höyrytetty ohra maittoi alle kahden kuukauden ikäisille sonnivasikoille paremmin kuin kypsentämätön ohra. Kypsentämisestä saatu hyöty oli kuitenkin lyhytaikainen. Kypsentämätöntä ohraa saaneet vasikat nimittäin kirivät syönti- ja kasvuerot kiinni jo 2,5 kuukauden ikäisinä, joten ohran höyryttämisestä ei ollut hyötyä lihanautojen alkukasvatuksessa.
Keywords: Ko; ohra; vasikat; ruokinta; kypsennys; väkirehut; syönti; maittavuus; rehunkulutus; kasvu