Hyvä apilalajike kestää talvea - Hakala, Kaija; Jauhiainen, Lauri (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Puna-apilalajikkeista eestiläiset Varte ja Ilte sekä ruotsalainen Betty tuottavat Etelä-Suomessa parhaiten satoa. Tämä selviää uusimmista lajikekokeiden tuloksista. Siemenkaupasta pitäisikin saada enemmän myös muiden apilalajikkeiden siemeniä kuin tämänhetkisen valtalajike Bjurselen. Viljelijän kannattaisi valita pelloilleen erityyppisiä lajikkeita sen mukaan, minkälaisia lohkoja viljelyyn on käytettävissä.
Keywords: Ka; puna-apila; apilat; nurmipalkokasvit; tuotanto; lajikkeet; nurmirehut; luonnonmukainen maataloustuotanto; typensidonta; biologinen typensidonta; typpi; lannoitus; lajikekokeet; talvehtiminen; karaistuminen; talvituhosienet; talvivauriot; karaistuminen; talvituhosienet; talvivauriot; viljelyvarmuus