Luonnonkasveja viljellään Lapissakin - Hannukkala, Antti; Mäkitalo, Irja (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Uusia viljelykasveja löytyy pohjoisestakin. Lapissa luonnonkasveilla on kysyntää, mutta niiden tuottajia tarvitaan lisää. Lapissa kehittyy ripeästi uusia maaseutuelinkeinoja perinteisten rinnalle. Nyt halutaan lisätä luonnonkasvien peltoviljelyä. Lapin ilmastossa erikoiskasvien viljelyyn pitää kuitenkin löytyä omintakeisia ratkaisuja. Niitä löytyy kansanperinteestä, jonka mukaan monia luonnonkasveja on käytetty mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.
Keywords: Ka; luonnonkasvit; viljely; Lappi; piharatamo; siankärsämö; mesiangervo; ruusujuuri; mustikka; yhteistyö; viljelytekniikka