Biotekniikka toi kasvinjalostukseen täsmävalinnan - Pura, Satu (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Perinteisesti kasvinjalostus on perustunut jalostajan havaintoihin ja kokemusperäiseen tietoon jalostusaineistosta. Tänään "silmällä ja intuitiolla" ei enää pelloillamme viljeltäviä lajikkeita tehdä. Nyt hyödynnetään bioteknisin menetelmin tuotettua ja tilastomatemaattisesti analysoitua täsmätietoa kasvien perimästä. On edetty ilmiasujen havainnoinnista perimän analysointiin.
Keywords: Ka; kasvinjalostus; biotekniikka; geenitekniikka; geenit; DNA; gmo; jalostusmenetelmät; valinta; genotyyppi