Pensasmustikasta on moneksi - Aaltonen, Virpi (toim.) (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Pensasmustikkaa on totuttu syömään lähinnä tuoremarjana, mutta se sopisi myös moneen elintarvikkeeseen. MTT:ssä juuri päättyneessä pensasmustikkahankkeessa selvitettiin muun muassa pensasmustikan ravitsemuksellista arvoa, säilyvyyttä ja marjan soveltuvuutta erilaisten jalosteiden valmistukseen. Tulokset ovat kansainvälisestikin mielenkiintoisia.
Keywords: Pu; pensasmustikka; Vaccinium corymbosum; marjat; varastointi; elintarvikkeet; ravintosisältö; kemiallinen koostumus