Kokemuksia yksivuotisista laidunnurmista luonnonmukaisessa maidontuotannossa - Kuusela, Eeva; Nykänen-Kurki, Päivi; Khalili, Hannele (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Laiduntaminen kuuluu keskeisenä osana luonnonmukaiseen kotieläintuotantoon. Yksivuotiset laitumet voivat pidentää lyhyttä laidunkautta syksystä. Kesällä 1999 verrattiin kahta yksivuotista palkokasviseosta maidontuotannossa Joensuun yliopiston Siikasalmen tutkimustilalla.
Keywords: Ka; Ko; luonnonmukainen maidontuotanto; maidontuotanto; laiduntaminen; yksivuotiset kasvit; luonnonmukainen kotieläintuotanto; märehtijät; rehut; ruokinta