Viljelyvarmuutta viljelykierrosta - Jalli, Marja; Jalli, Heikki; Huusela-Veistola, Erja (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Viljelykierto vaikuttaa pellon biologiseen monimuotoisuuteen. Suunnitelmallisella viljelykierrolla voidaan estää yksipuolisen viljelyn haittavaikutukset. Kasvintuhoojien osalta myönteiset vaikutukset näkyvät erityisesti yksi-isäntäisten kasvintuhoojien hallintana.
Keywords: Ka; viljely; viljelykierto; kasvinvuorotus; kasvinsuojelu; vehnä; viljakasvit; kevätvehnä; rikkakasvit; tuhoeläimet; kasvitaudit; torjunta; lehtilaikut; suorakylvö