Turvetta korvaavat kuivikkeet - Lannan typpilannoitusvaikutus voi muuttua - Salo, Tapio; Manni, Katariina (Terramedia Oy, 2021)
Turpeen käyttöä on vähennettävä sen ilmastovaikutusten vuoksi. Siten myös kuiviketurpeelle etsitään toimivia vaihtoehtoja. Turvetta korvaavia materiaaleja on testattu Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen Turveke-hankkeessa, jossa on tarkasteltu erityisesti vaihtoehtoisten materiaalien kuivitusominaisuuksia, taloudellista kannattavuutta sekä lannoitus- ja ympäristövaikutuksia. Kuivikelannan hyödyntämiseen lannoitteena vaikuttaa erityisesti typen käyttökelpoisuus, joka puolestaan saattaa vaihdella eri kuivikemateriaaleja käytettäessä.
Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 956/12 05 01 02/2021)
Keywords: kuivikkeet; turve; ruokohelpi; järviruoko; rahkasammal; tekstiilibriketti; hevonen; lihakarja; broilerit