Lähde aikamatkalle Jokioisten kartanopuistoon! - Hartikainen, Merja; Ojanen, Hannu; Heikkilä, Juha (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Humppilasta pääsee Jokioisiin höyryveturin vetämässä vaunussa. Matka taittuu hitaasti, mutta samalla ennättää nauttimaan Lounais-Hämeen vehmaista maisemista ja kuulee konduktöörin kertomia tarinoita entisajan elämästä. Määränpää, Jokioisten kartano, on kävelymatkan päässä junan päätepysäkiltä.
Keywords: Ma; kartanot; puistot; kasvillisuus; historia; Jokioisten kartano; kasvillisuuskartoitus