Tuhoeläinriski vaihtelee suorakylvössä - Huusela-Veistola, Erja (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Tuhoeläinten esiintyminen vaihtelee kasvukausittain, - alueittain ja viljelykasveittain. Tuhoeläinriskiin vaikuttavat myös kasvuston kunto, kylvöaika, viljelykierto ja vallitsevat olosuhteet. Sen sijaan muokkauksen vähentämisen ja suorakylvön vaikutuksista tuhoeläinriskiin on ristiriitaisia tuloksia.
Keywords: Ta; suorakylvö; kevennetty maanmuokkaus; kasvinsuojelu; tuhoeläimet; hyönteiset; tuomikirva; kirpat; kahukärpänen; kylvö; viljelymenetelmät; muokkaus; maan muokkaus