Uudet, satoisat vadelmalajikkeet tulevat Norjasta - Hoppula, Kati; Järvelin, Vesa; Ylijoki, Janne; Luoma, Sirkka; Kekkonen, Hanna (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Norjalaiset vadelmalajikkeet tuottivat Sotkamossa erittäin hyvän sadon vuonna 2012 ja lupaavan sadon myös Ruukissa. Lajikkeiden todellinen kestävyys ja satoisuus pohjoisessa varmistuvat kuitenkin vasta muutaman vuoden seurannan jälkeen.
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; Puutarhatuotanto; vadelma; lajikkeet; sato; mustikka; pensasmustikka