Uudet kaurat hyvin satoisia - Vuorinen, Martti; Kangas, Arjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Vuosina 2004 - 2005 laskettiin kauppaan kauralajikkeista Keskon edustamat Ingeborg ja Marika sekä Boreal Kasvinjalostus Oy:n edustamat Avenuda, Bessin ja Ivory. Avenuda on kuoreton lajike, joka on kokeissa antanut selvästi paremman sadon kuin vanha Lisbeth-lajike.
Keywords: Ka; lajikkeet; lajikekokeet; koetoiminta; kasvilajit; kaura; viljakasvit; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kasvitaudit; kestävyys