Kuivuus kuritti nurmia - kokonaissadot silti paikoin hyviä - Niemeläinen, Oiva; Niskanen, Markku; Jauhiainen, Lauri (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Karjatiloilla kesästä 2006 jäi mieleen kuivuus ja huoli nurmisadon riittävyydestä. Loppukesän kuivuus verotti odelmasatoja rankasti, mutta ensimmäisen niiton sadot olivat MTT:n lajikekokeissa keskimääräistä suuremmat. Ruokonata selvisi kuivasta kasvukaudesta parhaiten. Koepaikkojen välillä oli suuria eroja sadoissa.
Keywords: Ma; lajikkeet; nurmet; nurmikasvit; timotei; ruokonata; nurminata; kuivuus; sää; vertailu; sato; lajikekokeet