Mallasohran viljely on lisääntynyt - Vuorinen, Martti; Kangas, Arjo (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Mallasohran laatutekijöistä tärkeimmät ovat jyväkoon tasaisuus ja isojyväisyys, sopiva valkuaispitoisuus sekä riittävä itävyys. Suurin osa mallasohrista on kaksitahoisia, mutta Polartop-lajike edustaa monitahoista entsyymimallasohraa.
Keywords: Ka; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; ohra; mallasohra; viljakasvit; viljely; sato; vertailu; jyvä; koko; kasvuaika; itävyys