Säilöntäaine estää säilöheinän lämpenemistä - Jaakkola, Seija; Heikkilä, Terttu; Saarisalo, Eeva (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Siilon tai paalin avaamisen jälkeen rehun laatua uhkaa lämpeneminen ennen kuin se ehditään syöttää eläimille. Tehdyissä kokeissa säilöntäaineet estivät paalirehujen lämpenemistä. Tehokkaimpia olivat propionihappopitoinen valmiste sekä maitohappobakteerin ja natriumbentsoaatin yhdistelmä.
Keywords: Ko; hevostalous; hevonen; ruokinta; rehut; nurmirehut; heinä; laidunrehu; säilörehu; rehukasvit; säilöntäaineet; paalit; maitohappobakteerit