Tuomikirvaennuste 2007. Tuomikirvakanta kasvussa lounaisrannikolla - Markkula, Irmeli (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Tuomikirvakanta on melko vähäinen koko maassa. Suurimmat munaesiintymät löytyivät tänä talvena yllättäen Suomen lounaiskolkasta, Piikkiö-Tammisaari-Inkoo-alueelta ja Ahvenanmaalta. Alueella pitääkin alkukesällä seurata tarkasti tuomikirvakantojen kehittymistä ja siirtymistä oraille.
Keywords: Ta; Ys; kasvinsuojelu; ennusteet; tuomikirva; tuhoeläimet; tuomet; torjunta; riskit