Marjalajikkeet testattiin Pohjois-Suomessa - Hoppula, Kati; Hoppula, Kalle; Hietaranta, Tarja; Tahvonen, Risto; Järvelin, Vesa; Ylijoki, Janne; Soppela, Kaisa; Luoma, Sirkka; Kekkonen, Hanna (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
MTT:n tutkimusasemilla Sotkamossa, Rovaniemellä ja Ruukissa etsittiin uusia, talvenkestäviä ja satoisia marjalajikkeita Pohjois-Suomeen vuosina 2008-2011. Mansikalta, herukoilta ja vadelmilta löytyi hyviä lajikkeita. Tarhamustikat eivät enää kunnolla menestyneet pohjoisessa.
Keywords: Pu; Ka; marjat; marjanviljely; lajikkeet; lajikekokeet; mansikka; mansikat; vadelma; herukat; mustikka