Camelinapuriste sopii broilereiden rehuun - Venäläinen, Eija; Valkonen, Eija; Valaja, Jarmo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Elintarviketeollisuuden sivutuotteena syntyvää camelinapuristetta voidaan MTT:n koetulosten perusteella käyttää broilereiden ruokintaan. Nykyisen lainsäädännön mukaan camelinan käyttö rehuissa on kiellettyä, mutta lakimuutos camelinan hyväksymisestä rehukäyttöön on parhaillaan käynnissä. Sopiva camelinapuristeen pitoisuus broilerirehussa olisi noin 5 - 10 %.
Keywords: Ko; Camelina sativa; kitupellava; ruistankio; puristeet; rasvahapot; öljyt; rehut; broilerit; ruokinta; terveysvaikutukset; öljykasvit