Siniketun energia-aineenvaihdunta, jatkotutkimus: Sinikettunaaraiden tuotantokauden aikaisen ruokinnan, painonkehityksen ja kuntoluokan vaikutus lisääntymistulokseen sekä hormonaaliseen tasapainoon: siitoseläinten ruokinta- ja kuntoluokitussuositusten tarkentaminen - Koskinen, Nita; Tupeli, Riikka; Sepponen, Juhani; Rekilä, Teppo; Tauson, Anne-Helene (FI, 2011)
Tutkimuksen tila: Eläimiä ruokitaan siniketun ravintoainesuosituksia vastaavalla koerehulla. Eläimet ruokitaan yksilöruokkijalla (TM Fur Feeding) ryhmäkohtaisten ruokintatavoitteiden mukaisesti. Syksyn aikana ryhmän 1 rehunkulutus vaihteli 800-1030 g/vrk, ryhmän 2 rehunkulutus oli 520-610 g/vrk ja ryhmän 3 ruokintamäärä vaihteli n. 350-470 g /vrk. Syksyn painonkehitys esitetään kuvassa 1. Ruokinnan eriyttäminen ja eläinten painonkehitys onnistui suunnitellusti syksyn aikana. Ryhmän 1 laihdutus aloitettiin 8.12. 2010. Tutkimuksen kokeellinen osuus on kesken
Keywords: Ko; sinikettu; aineenvaihdunta; turkiseläimet; turkistalous; turkistarhaus; lisääntyminen