Ruokohelvestä energiaa -hankkeet viisinkertaistivat viljelyalat Pohjanmaalla - Aalto, Mikko (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Voimalaitokset kiinnostuivat ruokohelvestä polttoaineena Kioton ilmastosopimuksen ja sitä seuranneen päästökaupan alkamisen takia. Ruokohelpi on kuitenkin sekä voimalaitoksille että viljelijöille uusi kasvi, joten tutkimukselle ja neuvonnalle on ollut tarvetta.
Keywords: Ka; ruokohelpi; energiakasvit; energiantuotanto; energiaviljelmät; voimalat; sopimustuotanto; viljelysopimukset