Kylmyys kiusasi pölyttäjiä viime keväänä - Aaltonen, Marja (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Harmaahomeen itiöitä esiintyy runsaasti kosteina ja viileinä keväinä. Keväällä 2003 kukinta-ajan sää oli melko tavanomainen. Herukka sai kukinnan aikaan harmaahomeen torjunta-ainetta, minkä seurauksena raakileita ja marjoja muodostui 7 - 9 % enemmän kuin ilman käsittelyä.
Keywords: Ka; marjat; herukat; marjapensaat; sää; ilmasto; halla; lämpötilat; pölytys; hyönteispölytys; pölyttäjät; kimalaiset; kukka; kukinto