Kiinteän tislaamon rakentaminen ja käytännön kokemukset - Aflatuni, Abbas (Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
Haihtuvien öljyjen höyrytislaus on Suomessa suhteellisen uusi asia. Vuonna 1995 MTT:n Pohjois-Pohjanmaan tutkimusasemalla rakennettiin höyrytislauslaite, jonka tilavuus on 360 litraa. Laitetta on käytetty pääasiassa minttujen ja kuminan tislaamiseen. Laite toimii hyvin ja saadun öljyn määrä on vertailukelpoinen laboratorioissa käytettävien laitteiden kanssa. Lauhduttimeen olisi kuitenkin kehitettävä automaattinen lämpötilan säätö. Tällöin varsinkin alkutislauksessa tarvittava manuaalinen venttiilin säätö jäisi pois.

Steam distillation of volatile oil in Finland started with the construction of a steam distillery with a capacity of 360 l at the North Ostrobothnia Research Station of Agricultural Research Centre of Finland in 1995. The distillery has functioned well and is mostly used for mint and caraway distillation. Oil recovery from the distilled mints and caraway n is comparable with to that of laboratory water steam distillery. However, to avoid manual valve adjustment, especially at the beginning of distillation, the condenser would require automatic temperature adjustment.
Keywords: Pu; mintut; Mentha; tislaus; haihtuvat öljyt; yrtit; maustekasvit; mints; Mentha; essential oils; distilling