Maatalouden kannattavuus heikko - Latukka, Arto; Tauriainen, Jukka (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Maatalouden kannattavuus on heikko kaikilla tunnusluvuilla mitattuna sekä muihin yrityksiin että palkansaajiin verrattuna. Tappioita on korvattu velalla ja erityisesti oman pääoman ehtoisilla sijoituksilla, mikä on pitänyt erinomaisena omavaraisuusasteen eli oman pääoman osuuden taseen kokonaisarvosta. Jatkossa mahdollisuus näihin sijoituksiin saattaa heiketä, jolloin ainakin korvausinvestoinnit tulisi kyetä rahoittamaan kannattavalla yritystoiminnalla.
Keywords: Ma; kannattavuus; kannattavuuskirjanpito; kirjanpito; maatalouskirjanpito; maatilat; kannattavuusprosentti; katetuotto; maatalousylijäämä; puhdas tuotto; pääoman tuotto; tuotantokustannusprosentti; vertailu; kustannukset; maatalous; kannattavuuskerroin; työtuntiansio